Vejret på malta i april

Dot På Dæk

 1. Nordisk Dæk Import - B2B webshop

Dækkene betegnes "RunFlat" eller lignende. Instruktionsbogen vil have oplysninger om, hvor langt og hvor hurtigt man kan køre på dækket efter en punktering. Kontakt et fagværksted hurtigst muligt. Biler med denne type dæk skal have et alarmsystem, der advarer mod fald i dæktrykket. Biler uden alarmsystem må ikke anvende dæk af "RunFlat"-typen. Sommerdæk om sommeren - vinterdæk om vinteren: Hvis du kører hele året anbefaler vi, at du skifter til vinterdæk om vinteren. I Tyskland skal man køre med dæk, der er egnet til årstiden - gælder også for udenlandske køretøjer. I Sverige og Finland er der krav om brug af vinterdæk i perioden 1/11- 31/3. Både vinterdæk og helårsdæk er mærket med M+S (Mud + Snow). Er dækket mærket med et snefloksymbol har det mindst 7% bedre vinteregenskaber end M+S mærkede dæk. Til det lille kørselsbehov fx 5. 000 km årligt, hvor ejeren ikke vil skifte dæk sommer/vinter, anbefaler vi at lade bilen stå, hvis der er sne eller isglat eller som minimum at lade bilen udstyre med helårsdæk.

Nordisk Dæk Import - B2B webshop

5. E-mærkning Dækket skal også have en E-mærkning. ECE Regulativ 30, som indikerer at dækket lever op til de gældende Europæiske krav. 6. Godkendelses nummer for støjegenskaber Det betyder, at dækket lever op til de Europæiske krav om begrænsning af støj fra dæk. 7. DOT nummer DOT nummer for det amerikanske marked. Det har ingen betydning for Europa. 8. Produktionsdato Produktionsdatoen kan let findes ved at undersøge serienummeret på dækkets sidevæg (8). Serienummeret er en alfanummerisk kode bestående af 11 tegn, der sædvanligvis, men ikke altid, følger efter akronymet "DOT" (se herover). De sidste fire cifre i dette nummer refererer til produktionsdatoen. De første to cifre angiver produktionsugen (inden for området 01 til 52), mens de sidste to cifre angiver produktionsåret fx. 4500 = uge 45 i 2000. For dæk produceret inden år 2000 angives produktionsåret med 1 tal i stedet for 2 (dvs. 189 angiver uge 18 i år 1999). I tiåret 1990-2000 blev nogle dæk mærket med en trekant, der pegede på de sidste cifre i serienummeret for at adskille dem fra dæk produceret i tidligere tiår.

 • Kaffekop til bilen
 • Kylling i karry med æble og spidskålssalat
 • Continental dæk
 • Håndbold: VM U21 2019 live - resultater, stillinger, tabeloversigter - Scoreboard.com
 • Dot nummer på dæk
 • DOT dæk : finde dækkenes fremstillingsår - DaekLeader.dk
 • Kan man køre med defekt hjulleje
 • Dæk
 • Cykelhandler kobenhavn n
 • Nordisk Dæk Import - B2B webshop

Hastighedindeks Hastigehdsindekset angiver den maksimale hastigehd, ved hvilken dækket kan bære en vis belastning (svarende til belastningsindekset). Tjek og følg altid bilens manual for at finde ud af hvilken hastighedskode der bedst passer til bilsen. Det er generelt en god idé at alle dæk har samme hastigehdskode. Det kan også være klogt at have dæk med samme hastighedskode som de dæk der oprindelig var monteret på bilen. Skal du have skiftet bare et enkelt dæk på bilen, er det vigtigt at købe dæk med mindst den samme tophastighed eller højere. Med hensyn til vinterdæk er det acceptabelt at sætte dæk med lavere hastighedskode på. Men det er dog på bekostning af din fart også bliver sat ned. Hastighedssymbol Hastighed (km/t) M N P Q R S T U H V 240 W <270 Z >240 Y <=300 Vinterdæk har som regel lavere hastighedsindeks end hvad et sommerdæk har, og det er tildels fordi vinterdæk har et grovere mønser og er lavet af en blødere gummi, med det resultat at dækket bliver ustabilt ved høje hastigheder.

Hastighedsindeks Det sidste tal i eksemplet angiver hastighedsindekset. Bogstaverne fra A til Z angiver hastighedsindekset. Hvert bogstav angiver den maksimale hastighed, et dæk kan tåle med den anbefalede belastning. I vores eksempel angiver "H" en maksimal hastighed på 209 km/t. Selvom dækket kan holde til denne hastighed, bør du ikke overskride de lovbefalede hastighedsgrænser. Læs vores guide om hastighedsindeks. Yderligere markeringer Ud over ovennævnte koder kan der også være andre bogstaver og symboler på dækkets sidevæg. In our example, they denote the following: 7 Run-flat-dæk 8 Mercedes Original Equipment-kode 9 Velegnet til kørsel i mudder og sne 10 Overholder officielle sikkerhedsstandarder for motorkøretøjer 11 Produktionsuge 12 Produktionsår Find dine dæk Den hurtigste vej til det perfekte dæk. Dækkets dele Et kig på de dele, et moderne bildæk består af Læs mere Dækproduktion Dækstørrelse Sådan vælger du den rigtige størrelse til bilen. Læs mere

Helårsdækket har halvdelen af vinterdækkets fordele, men også halvdelen af ulemperne. Vinterdæk kontra sommerdæk: Ca. 40% kortere bremselængde på is, ved 50 km/t bliver bremselængden typisk 40 meter kortere. Ca. 25% kortere bremselængde på sne, ved 50 km/t bliver bremselængden typisk 10-15 meter kortere. Ca. 12% længere bremselængde på tør vej, ved 50 km/t bliver bremselængden typisk 1 meter længere og ved 100 km/t typisk 5 meter længere Ca. 10-20% længere bremselængde på våd vej, ved 50 km/t bliver bremselængden typisk 1 meter længere og ved 100 km/t typisk 7 meter længere. Vinterdæk har væsentlig fordele på sne og isglatte veje, men husk at sætte hastigheden lidt ned på tør og våd vej. Regler for vinterdæk i andre lande: I lande omkring Danmark skal man være opmærksom på de regler, der gælder for brug af vinterdæk. Sverige: Det er påbudt for svenskere at køre med vinterdæk i Sverige fra 1. 12 - 31. 03. Per den 1. december 2009 træder nye regler i kraft vedrørende udenlandske personbiler og lastvogne.

Nedenfor ses aflæsningsskema for dækkets loadindex.

Dæk som har været i BRUG i 5 år eller mere, eller som viser tegn på revner skal inspiceres af en dækspecialist, som kan afgøre om dækket fortsat kan anvendes eller det skal kasseres.

Alle biler til og fra Sverige omfattes af de svenske regler for brug af vinterdæk. Det betyder, at man skal have monteret vinterdæk med min. 3mm mønsterdybde - og som allerede skrevet - i perioden 1. 3. Norge: I den norske færdselsloven står der: "Når føret gør det nødvendigt, må et motorkøretøj ikke bruges, uden at hjulene er sikret tilstrækkeligt vejgreb ved hjælp af pigge, snekæder eller lignende". Dvs. at man skal køre med vinterdæk eller pigdæk og sørge for at have snekæder med i bagagerummet. Man kan risikere at blive afvist ved færgerne til Norge, hvis man ikke har tilstrækkelig vinterudrustning med til køretøjet, dette er minimum snekæder. Finland: Vinterdæk er påbudt i perioden 1/12 til 29-/2. Tyskland: I Tyskland er der i november 2010 vedtaget en lov som skærper kravet om brug af vinterdæk, når vejret viser sig fra sin vinterlige side. Reglerne om brug af vinterdæk gælder, når der er slud og sjap, isslag og is lag på vej, sne, øvrigt glatføre, is og rim. Frankrig: Pigdæk og snekæder er tilladt fra 11. nov.

til sidste søndag i marts for køretøjer under 3, 5 hastighed med pigdæk og snekæder er 90 km/t. Snekæder er påbudt på vejstrækninger med et rundt blåt skilt med "et hvidt dæk med snekæder". Vinterdæks minimumsdybde skal være 1, 6 mm hele vejen rundt. Hvis der er fare for sikkerheden, kan du risikere, at bilen blier inddraget. Schweiz: Det er forbudt at køre med pigdæk på motor- og motortrafikvej, dog er det tilladt gennem San Bernardino- og St. Gotthard-vejtunnelerne.